Even Voorstellen

Ook al ben je doorverwezen door je (huis)arts,  ik kan me voorstellen dat je het nog steeds moeilijk vindt om je probleem aan een (onbekende) psycholoog voor te leggen. Daarom stel ik mij graag even voor.

Mijn naam is Ilse Zwanenburg.
Naast mijn werk als psycholoog ben ik moeder van twee kinderen. Sinds enkele jaren zijn we met ons gezin (en de praktijk) na 12 jaar in hartje Utrecht te hebben gewoond, verhuisd naar het prachtige en landelijk gelegen Doorwerth enkele kilometers vanaf Arnhem.

Mijn loopbaan :
Na enige jaren werkzaam te zijn geweest binnen een eerstelijns psychologie praktijk en in latere jaren bij verschillende grote GGZ instellingen, ben ik in 2005 gestart met mijn eigen praktijk en heb hier door de jaren heen al honderden cliënten geholpen om hun probleem op te lossen.

psychologie Arnhem

Waarom een eigen Psychologie Praktijk?
Ik ben gestart met Zwanenburg Psychologie Praktijk omdat het werk in de grote GGZ instellingen steeds onpersoonlijker werd. Behandelingen moesten sneller en om dat kostentechnisch rendabel te maken werden behandelingen vaker gestandaardiseerd en is er vaak alleen nog aandacht voor het probleem waarvoor men hulp zoekt. Er was en is maar mijn mening steeds minder aandacht voor de persoon met het probleem. In mijn praktijk vind ik het belangrijk om persoonlijke aandacht te hebben, niet alleen voor de klacht waarmee iemand zich aanmeldt, maar ook voor de persoon en diens sterke kanten.

Gespecialiseerd in cognitieve gedragstherapie
Er zijn verschillende soorten psychologie. Ik heb klinische en gezondheidspsychologie gestudeerd. Ik was met name geïnteresseerd in de vraag : ‘Waarom doen mensen de dingen die zij doen?’ Veel valt te verklaren door naar het denken en voelen van de mens te kijken.

Ik heb mij in de afgelopen jaren o.a gespecialiseerd in cognitieve gedragstherapie en heb hiervoor diverse specialisten opleidingen gevolgd. Daarna heb ik de opleiding tot Gezondheidszorg – Psycholoog gevolgd en heb ik de BIG registratie behaald. Hiermee krijgen cliënten de behandelingen bij mij vergoed door hun zorgverzekeraar. Tevens staat een BIG registratie voor professionaliteit en kwaliteit van de ingeschreven psycholoog.

* BIG registratie van het Ministerie van Volksgezondheid.
Zorgverleners en dus ook psychologen kunnen zich registreren in het BIG-register. Een BIG-registratie verleent duidelijkheid over de bevoegdheid van een zorgverlener. Meer informatie over het BIG-register vind je hier…

Registraties van Ilse Zwanenburg – Psycholoog Doorwerth.
Behalve dat ik als cognitief-gedragstherapeut aangesloten ben bij de beroepsvereniging voor cognitief therapeuten (VGCt) ben ik ook lid van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP). Daarnaast ben ik geregistreerd eerstelijnspsycholoog (ELP). Verder volg ik jaarlijks bijscholingscursussen om mijn kennis in de psychologie up to date te houden.

Nieuwe inzichten en nieuwe therapieën.
Vanuit mijn vakgebied blijf ik mij steeds verdiepen in de nieuwste psychologische ontwikkelingen, en één daarvan is online therapie. Sinds een aantal jaren bied ik vanuit mijn website de Thuispsycholoog.nl een succesvolle online behandeling van psychische klachten aan. Hier kun je in eigen tijd werken aan een spoedig herstel. Op mijn website www.Thuispsycholoog.nl lees je meer over de wijze waarop ik mijn werk graag combineer met de nieuwste ontwikkelingen.